Direct contact of stuur een bericht

Etherische Olie

Etherische Olie?

In de gehaaste wereld waarin we leven is het nodig om momenten te creëren voor rust en ontspanning. Als je continu aan het rennen bent, betaal je daar altijd een prijs voor; emotioneel, fysiek of spiritueel. Helaas heb ik dat zelf ook ondervonden.

Tijdens mijn zoektocht naar manieren om stress, onrust en angst het hoofd te kunnen bieden, ontdekte ik 100% Pure Etherische oliën! Deze geschenken uit de natuur zorgen ervoor dat je weer in balans komt en in balans blijft en zijn al meer dan 20 jaar een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse verzorgingsritueel.

Welke uitdaging het leven me ook voorschotelt, er is altijd wel een (samengestelde) olie die me helpt het juiste evenwicht te vinden. Ben jij ook op zoek naar een betere balans? Ik vertel je graag welke oliën je bij jouw uitdagingen kunnen helpen!

Wat zijn etherische oliën?

Planten produceren essentiële olie
Planten maken essentiële olie aan om te kunnen overleven. Wanneer een plant bedreigd wordt door ziekte, infectie, schimmels, virussen of bacteriën, zet de plant deze olie in. Deze olie is essentieel voor het voortbestaan van de plant. Vandaar de term essentiële olie. De hele essentie en dus krachtige energie van een plant bevindt zich deze olie. Dit werkt geweldig ondersteunend om je energie en emotionele balans te versterken met unieke eigenschappen.

Uit essentiële olie winnen we etherische olie
Veel planten die essentiële oliën aanmaken, slaan deze op in harskliertjes of in speciale cellen. Andere planten scheiden de olie af aan het plantoppervlak. Met stoomdestillatie of door koude persing isoleren we de vrijgekomen olie. Deze gedistilleerde of geperste olie noem je etherische olie. 

Hoe gebruik je etherische olie?

Etherische olie biedt fysieke, emotionele, mentale en/of spirituele ondersteuning. Het gebruik; aromatisch, topisch of oraal, hangt af van het te bereiken effect en de te gebruiken etherische olie.

Aromatisch (inademen)
Als je ooit hebt genoten van de geur van lavendel, de geur van een dennenbos of de geur van een roos, dan heb je de aromatische eigenschappen van etherische oliën ervaren. Geur is een krachtige beïnvloeder van je emoties. Dit heeft alles te maken met de anatomie van je hersenen.

Inkomende geuren worden eerst verwerkt door de reukkolf. Die reukkolf begint in de neus, loopt langs de onderkant van de hersenen en is direct verbonden met de amygdala en de hippocampus. De twee hersengebieden die sterk betrokken zijn bij emotie en geheugen. Informatie die we waarnemen met onze andere zintuigen, gaan niet door deze hersengebieden en hebben veel minder invloed op onze emoties.

Topisch (aanbrengen op de huid)
Een andere manier om etherische olie voor je te laten werken, is door de olie aan te brengen op de plek waar dat nodig is. Dit doe je bijvoorbeeld bij hoofdpijn, gewrichtsklachten of een opgeblazen gevoel. Gebruik je een olie op deze manier, dan heeft de olie een lokaal effect.

Sommige etherische oliën worden via de haarvaten opgenomen in het bloed. Zo werken ze door het hele lichaam. Deze oliën hebben een systematisch effect. Omdat er zo veel verschillende etherische oliën zijn en omdat de effecten ook afhankelijk zijn van de manier van toepassen, is het goed om je te laten informeren voordat je met het gebruik start. Wil je meer weten? Een afspraak is zo gemaakt!

Oraal (doorslikken)
De derde manier om etherische olie toe te passen is door deze in te nemen, maar doe dat nooit zonder dat je je goed hebt laten voorlichten door iemand met kennis van zaken. Je moet voordat je een olie inneemt zeker weten dat de olie hiervoor kwalitatief goed genoeg is. Etherische olie is enorm geconcentreerd en kan – wanneer je niet precies weet hoe je te werk moet gaan – schadelijk zijn, terwijl verdunde olie juist heilzaam werkt. Wil je weten hoe etherische oliën jou fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel kunnen ondersteunen? Een afspraak is zo gemaakt!

Wat ik doe

In het hectische nu is het voor veel mensen moeilijk om de juiste balans te vinden en deze balans vervolgens te behouden. We rennen maar door zonder te (willen of durven) voelen wat dat rennen met ons doet. We proberen dag in dag uit allerlei eindjes aan elkaar te knopen, terwijl we de belangrijkste aansluiting uit het oog verliezen. De connectie met onszelf, de connectie met de mensen om ons heen, de connectie met de natuur. Ik help deze connecties te herstellen en in stand te houden. Daarvoor gebruik ik mijn kennis én mijn intuïtie, mijn vaardigheden én mijn gevoel.

Etherische oliën in het dagelijks leven
In deze tijd waarin we continu worden blootgesteld aan chemicaliën, vind ik het een verademing om de vitaliteit en gezondheid van mijn gezin te kunnen ondersteunen met volledig natuurlijke 100% Pure Etherische oliën. Of het nu gaat om het verlichten van pijn, het verzachten van jeuk of het verwijderen van kauwgom, er is een olie die helpt! Daarom staat er bij ons thuis naast de verbandtrommel nóg een EHBO-kit met daarin oliën die Etherische Hulp Bij Ongelukken bieden.

De inhoud van die kit verandert mee met de verschillende fases waarin mijn gezin en ik ons bevinden. Zwangerschappen, geboortes, luieruitslag, doorkomende tandjes, slaapproblemen, overprikkeling, concentratieproblemen, prestatiedruk; waar je als gezin ook mee kampt, er is een etherisch antwoord.

Wil jij een EHBO-kit samenstellen waarmee je de vitaliteit en gezondheid van jouw gezin op een natuurlijke manier kunt ondersteunen? Een afspraak is zo gemaakt!

Etherische oliën op school of het kinderdagverblijf
Kinderen staan tegenwoordig bloot aan een grote hoeveelheid prikkels en een toenemende prestatiedruk. Elk kind reageert daar anders op. De een trekt zich terug, de ander wordt druk of soms zelfs boos. Kalmerende etherische oliën kunnen een wereld van verschil maken. Wilt u uw studenten helpen zich beter te focussen, dan kiest u voor een combinatie van oliën die de concentratie ondersteunen en een meer stimulerende werking hebben. Meer informatie over de manieren waarop etherische oliën op uw school of kinderdagverblijf verschil kunnen maken? Een afspraak is zo gemaakt!

Etherische oliën in het bedrijfsleven
De kinderen naar school brengen, achteraan sluiten in de file en dan fris en fruitig aan het werk. Een goede koffiezetautomaat is onontbeerlijk. Voeg daar een passend aromatherapieplan aan toe en zie het verschil! Door gebruik te maken van de juiste etherische oliën kunt u spanning en nervositeit bij uw medewerkers verminderen en bijvoorbeeld de oplettendheid bevorderen. Bent u benieuwd hoe u uw medewerkers zou kunnen ondersteunen bij hun inzetbaarheid? Een afspraak is zo gemaakt! 

De visie van dōTERRA

DōTERRA is opgericht door een samenwerkingsverband van professionals uit de gezondheidszorg en het bedrijfsleven en betekent Gift van de Aarde. Het bedrijf wil de hoogste kwaliteit en meest zuivere etherische oliën leveren en werkt hiertoe samen met een wereldwijd team van toegewijde experts, telers en distilleerders.

De planten waaruit dōTERRA haar etherische oliën haalt, worden alleen geteeld op de plekken waar ze van origine groeien. Op deze plekken zijn de planten volledig thuis en zullen ze het beste tot wasdom komen. DōTERRA oogst de planten niet eerder dan het moment waarop ze de meest hoogwaardige olie zullen afgeven.

De geoogste planten worden lokaal gedestilleerd. Op deze manier gaat de oogst zo vers mogelijk het destillatieproces in, wat ten goede komt aan de uiteindelijke kwaliteit van de olie.Met de productie van meer dan 100 etherische oliën heeft dōTERRA partners in ruim 40 landen. Meer dan de helft van deze landen zijn landen in ontwikkeling. Door op deze manier eerlijk zaken te doen met lokale ondernemers, ondersteunt dōTERRA tal van gemeenschappen over de hele wereld

De puurste oliën met de hoogste kwaliteit

DōTERRA CPTG essentiële oliën zijn de veiligste en meest heilzame etherische oliën ter wereld. De etherische oliën van dōTERRA zijn 100% puur en worden selectief geëxtraheerd uit planten en bloemen. Uiteraard zijn de oliën vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en wordt er geen gebruik gemaakt van vulmiddelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie negatief kunnen beïnvloeden. Alle oliën worden uitgebreid getest voordat dōTERRA ze in de markt zet.

Waarom natuurlijke oplossingen in plaats van synthetische?

Puur natuurlijke, medicinaal waardevolle bestanddelen zijn beter geschikt voor het menselijk lichaam dan synthetische, omdat ze een natuurlijk balancerend effect op het lichaam hebben en geen bijwerkingen geven. Bovendien zijn deze natuurlijke oplossingen niet verslavend.

Wil jij voor jezelf, je dierbaren of binnen jouw bedrijf ook de helende kracht van essentiële oliën ervaren? 
Neem dan contact met mij op:
Ilse Veel + 31 6 1481 8767
Email: ilse@schoonheidssalonbloei.nl

Met ruim 20 jaar ervaring in het werken met etherische oliën begeleid ik jou met alle liefde in het maken jouw persoonlijk keuze.
Hopelijk tot ziens bij een kosteloos advies gesprek of bij een van mijn seizoensgebonden workshops!

Adres

Schoonheidssalon Bloei
Ilse Veel
Jan Schuijtlaan 22
1852 HE Heiloo

telefoon: 06-14818767 
email: ilse@schoonheidssalonbloei.nl 
website: www.schoonheidssalonbloei.nl

Openingstijden

(uitsluitend op afspraak) 
Maandag: 09.30 – 15.00 uur
Dinsdag: 09.30 - 15.00 uur
Woensdag: 09.30 - 11.00 uur
Donderdag: 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.30 - 11.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 11.00 uur

Social Media

Informatie

Algemene voorwaardenPrivacy

Btw-nummer: NL185289204B01
KvK: 67033075

Alle genoemde tarieven gelden per 1 januari 2019 en zijn inclusief 21% btw.

Gelieve afspraken minimaal 24 uur van te voren te annuleren, anders zijn wij helaas genoodzaakt 50% in rekening te brengen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief